Benvolgut/da santboià/na:

                                            

Us dirigeixo aquestes lletres per demanar la vostra col·laboració per assolir una fita de urgent solució: la rehabilitació de la església de Sant Baldiri, edifici històric i emblemàtic de la nostra ciutat.

          

No podem permetre que la nostra església s’hagi de tancar perquè s’estigui desfent el sostre, l’estructura de fusta de la teulada, el recobriment de la façana, etc. Són moltes les intervencions que són necessàries fer en un edifici que els nostre avantpassats van aixecar amb el conjunt dels seus esforços, no estalviant recursos per aconseguir un edifici de la categoria que hem rebut. Seria una llàstima que haguéssim de tancar el que representa part de la nostra història, les nostres arrels i la nostra identitat.


Vam fer avaluar les intervencions necessàries i l’ordre en què s’han de portar a terme depenent de la seva urgència. La primera de totes és la teulada. La totalitat de l’obre puja a 761.028,53 €. S’ha dividit l’obra en 2 anys i 2 mesos: 2017 i 2018. La fase primera seria la teulada de la Capella del Santíssim o de la Mare de Déu de Montserrat (novembre i desembre de 2016), la segona la de la Nau Central (2017) i la tercera les de les naus laterals (2018).


Les nostres administracions (Generalitat, Diputació, etc.) s’han pres com a propi aquest projecte, però la manca de recursos i la multitud de necessitats, han fet que aportin la seva col·laboració en el finançament de les obres, però només en part. La resta en toca posar-la nosaltres. La parròquia no disposa de recursos; el bisbat farà un préstec a 20 anys que haurem de pagar entre tots; i em de començar a fer pagaments perquè les obres siguin una realitat.


Seria una llàstima que després de tanta feina per unir esforços, no ho aconseguíssim perquè faltés la nostra part. És per això que us demanem la vostra col·laboració de dos maneres:

  


Tot anirà destinant exclusivament a les obres.


Us demanem disculpes per les molèsties i us agraïm la vostra col·laboració en aquest projecte netament santboià. Restant a la vostra disposició per qualsevol aclariment, s’acomiada atentament,Mn. Antonio Fernàndez Garcia

Rector de Sant Baldiri de Sant Boi Llobregat