Tornar


ALIMENTS SOLIDARIS és el centre de distribució d’aliments a famílies necessitades de Sant Boi.  En forma part Càritas, Ajut al Quart Món i les esglésies evangèliques Llibertat i Rey de Reyes, amb el suport de l’Ajuntament. Hi col·laboren més de 100 voluntaris.


Es va posar en marxa el setembre del 2013 i s’ha aconseguit el seu objectiu principal que era dignificar l’atenció a les famílies en un espai ben condicionat, sense haver de fer cues i poder escollir els productes de primera necessitat, que els facin falta, mitjançant un sistema de punts, assignats pels Serveis Socials Municipals.


Son moltes les famílies que necessiten ajuda, ALIMENTS SOLIDARIS està atenent a 840 famílies cada 15 dies. 


Funcionament


Accés al servei.

Els tècnics dels serveis bàsics d’atenció social primària de l’Ajuntament de Sant Boi, valoren la situació  econòmica i social de les famílies que atenen i determinen la idoneïtat d’accés al servei Aliments Solidaris.  En cas afirmatiu assignen dia i hora de recollida, cada 15 dies, durant 3 mesos.


Distribució per sistema de punts.

Els beneficiaris tenen uns punts assignats en funció del nombre de membres de la unitat familiar, que correspon a una cistella bàsica.

Tots els productes bàsics tenen uns punts assignats. Els beneficiaris poden triar els productes bàsics que necessitin, respectant els punts màxims de despesa per producte.


Procedència dels aliments

Els aliments procedeixen  dels excedents de la Unió Europea, de la Fundació del Banc dels Aliments i de donacions públiques o privades. També de les campanyes de recollida d’aliments i de la seva compra quan sigui imprescindible.


Adreça


Didac Priu, 10   SANT BOI DE LLOBREGAT


Horari :


                Dimarts:      de   9.30 h a 12.30 h

                Dimecres:   .......................................  de 16.00h a 19.00h

                Dijous :        de   9.30h a 12.30 h     i      de  16.00h a 19.00h

                Divendres:   de   9.30h  a 12.30h


Es poden fer donacions al número de compte 


ES79 2100 0482 8002 0024 1312


Dar de comer al hambriento y dar de beber al sediento.


Estas dos primeras obras de misericordia se complementan y se refieren a la ayuda que debemos procurar en alimento y otros bienes a los más necesitados, a aquellos que no tienen lo indispensable para poder comer cada día.


Jesús, según recoge el evangelio de san Lucas recomienda: «El que tenga dos túnicas que las reparta con el que no tiene; el que tenga para comer que haga lo mismo» (Lc 3, 11).