Llegiu-ho, és interessant saber mésDiu Jesucrist que el que faci la teva mà dreta no ho sàpiga la teva mà esquerra. Que  em perdoni, però ja n'hi ha prou de tanta calúmnia barata en contra de l'Església. Aquí van algunes xifres significatives de l'any 2005 sobre el que l'Església va estalviar a l'Estat Español:

     1. 5.141 Centres d'ensenyament (Estalvien a l'Estat 3 milions d'euros per centre a l'any): 990.774 alumnes.
     2. 107 hospitals (Estalvien a l'Estat 50 milions d'euros per hospital a l'any)
     3. 1.004 centres; entre ambulatoris, dispensaris, asils, centres de minusvàlids, de transeünts i de malalts terminals de SIDA (Estalvien a l'Estat 4 milions d'euros per centre a l'any) 51.312 llits
     4. Despesa de Càrites a l'any: 155 milions d'euros (sortits de la butxaca dels cristians espanyols.)
     5. Despesa de Mans Unides: 43 milions d'euros (sortits de la mateixa butxaca, una quantitat 10 vegades major que el 0,2% -Espanya no dóna l'encara el promès 0,7%- programat als pressupostos generals de l'Estat per a promoció del tercer món aquest any.)
     6. Despesa de les Obres Misionales Pontifícies (Domund): 21 milions d'euros (5 vegades major que el ja esmentat 0,2 %, Imaginen d'on surt?)
     7. 365 Centres de reeducació social per a persones marginades tals com a ex-prostitutes, ex-*presidiarios i ex-toxicòmans ( 53.140 persones. Estalvien a l'Estat, mig milió d'euros per centre)
     8. 937 orfenats (10.835 nens abandonats, Estalvien a l'Estat 100.000 euros per centre)
     9. El 80 % de la despesa de conservació i manteniment del Patrimoni històric-artístic eclesiàstic.

L'arquebisbe de Saragossa, monsenyor Ureña, ha calculat la despesa total estalviada a l'Estat en 36.060 milions d'euros a l'any.

El prestigiós economista José Barea ho ha reduït a 31.189 milions d'euros. Què més dóna la quantitat concreta? L'important és que ningú (o molt pocs) saben d'aquest estalvi imprescindible perquè l'economia espanyola ’vagi bé...’.

En fi, us convido per una vegada (i sense que serveixi de precedent) al fet que desobeïm a Jesucrist i fem públiques nostres obres de Caritat. És fàcil: a tots els meus amics us vaig enviar aquest article perquè fem una cadena i aviat s'estendrà com la pólvora. Si ens intercanviem acudits i Powerpoints, per què ens hem d'avergonyir de la nostra Església?

Com se sol dir, reexpedeix-ho a 5 amics/gues i aviat arribarà aquesta informació a els qui tant critiquen injustament a l'Església. No ho dubtis.

A tot això hem de sumar que gairebé la totalitat de persones que treballen o col·laboren amb Mans Unides, Càrites, etc. són voluntaris ’sense sou’ (sí sí, sense sou, encara que alguns criticons els estranyi és cert, hi ha persones que treballen pels altres sense demanar a canvi un salari), realitzant la seva labor per ajudar als altres sense demanar gens a canvi.

En quant podríem quantificar el seu treball?

Aquestes xifres poden disparar-se i són incalculables i impagables per un estat que estaria encaminat a abandonar a la seva sort als més desfavorits

Encara que si redueix les aportacions a l'Església i a les seves ONGS els està abandonant en certa manera o no?

Recordeu que encara que la macro-economia d'Espanya va bé, l'economia dels més humils no va, cada dia tenen menys i d'ells només s'acorden uns pocs.

Una salutació a tots i gràcies a tots els voluntaris que fan la vida millor a moltes persones amb el seu treball.

  

Tornar